Kjørull Norway – 4 days canoe trip


Hé, daar is een grote walvis joh. Een grote walvis. En een babywalvisje. Je kan z´n oog zien, en de neus en de kop. Het lijkt op een walvis. Ik kan me voorstellen dat ze zo groot zijn. Dat ze zo groot zijn, zo enorm. Het IS enorm. Hé Krok, je moet mij volgen joh. Er is een walvis daar. Kom op joh. Gestrand. Gestrand. Op het Grote Barrière Rif. Allemaal rotsblokken hier beneden. Grotere rotsblokken daar. Ik moet op zoek naar dieper water. Ik ga die kant op. Geen wind. Perfect, die ‘geen-wind-molen’. Daar houd ik van. Het leven is … … hard. Muggen. Overal. Er zit er eentje op de lens. Hé, ga weg joh. Dank je. Muggen, muggen, muggen. Dus ik tuig mijn hangmat op, want dat heeft muggengaas. Het zijn er hopies. Duizenden. Een hele goede morgen. Ik denk dat het tijd is voor een klein beetje filosofie. Wat doe je hier zoal als het zo rustig is. Dan ga je denken. Dan begin je te denken! Tenminste, dat is wat IK doe. Maar goed, zie je die twee tonnen? Die zijn ideaal. Die zijn perfect. Perfect … om je spullen in een kano mee te nemen. Het grootste voordeel van een ton is dat het je spullen droog houdt. Het is helemaal waterdicht. En zelfs als ze in het water vallen, of als je omslaat je spullen blijven droog. Ja, dat is een voordeel. Maar het nadeel van een ton het is niet overzichtelijk. Ik kan nooit vinden wat ik nodig heb. Wat ik wil pakken. Het lijkt wel of het altijd op de bodem van de ton ligt. Dus ik ben altijd aan het zoeken, en als ik uiteindelijk vind wat ik nodig heb ligt het onderin, op de bodem van de ton. Ik wil altijd negatief omdraaien naar positief dus moet ik van een nadeel een voordeel maken. Als alles wat ik nodig heb onderin komt te liggen betekent dat dat ik precies weet waar het is. Het ligt onderin de ton. Dus eigenlijk is de ton heel erg overzichtelijk. Ik hoef niet te zoeken naar iets. Tot vandaag deed ik dat wel. Ik moest constant zoeken naar wat ik nodig had. Maar de ton is hartstikke overzichtelijk. Het ligt gewoon onderin. Dus … dat is een voordeel. Onderin op de bodem. Maar aan de andere kant dat betekent dat ik altijd de hele ton moet leeg halen om bij wat ik nodig heb te komen. Dat is een nadeel. Ik moet altijd alles uitpakken m´n hele uitrusting alles uit de ton halen overal muggen hier Ik moet de hele ton uitpakken alles eruit om te pakken wat ik nodig heb. Dus wat is daar het voordeel van? Alles uitpakken betekent dat ik weet wat er in de ton zit. Dan weet ik welke spullen ik bij me heb. Dat is dan weer een voordeel. NOG een voordeel. Aan de andere kant als altijd dat ene ding dat ik nodig heb op de bodem van de ton ligt betekent dat dat als ik niet weet wat ik moet doen of als ik niet weet wat ik ergens voor nodig heb om iets op te lossen als ik niet weet hoe ik iets moet doen dan kijk ik gewoon wat er op de bodem van de ton ligt. Want dat is wat ik nodig heb. Dus, dat is een voordeel. ALWEER een voordeel. Als ik niet weet wat ik moet doen ga ik naar de ton kijk wat er op de bodem ligt en dat is wat ik nodig heb. Zie je, en daarom zijn tonnen perfect voor kanotochten. Echt waar hè! Dat was mijn filosofie voor vandaag. Koffietijd. Rooksmaak. Ik denk dat de rook van het laatste kampvuur nog steeds in de tarp zit. En de rook in de tarp zorgt voor de smaak. Barbecue limonade. De sluizen … De sluizen in de hemel zijn gebroken. Al het water komt naar beneden. Mijn dank aan deze tarp. Geweldige DD tarp Perfect. DD staat voor Dubbel Droog. Varen wordt niks. Dit is geen weer om te gaan varen. Ik ben blij dat ik vandaag hier ben gebleven. Voor morgen is de verwachting een beetje beter. Dus ik denk … DUS IK DENK DAT IK MORGEN WEER KAN VAREN. KAN JE ME HOREN? Er is geen slecht weer. Alleen bed weer. Goede morgen. Mooi weer vandaag. Gisteren was het een schuildag. Het regende de hele dag. Soms regen, soms buien en soms een heel klein beetje droog. En geen wind. Die ‘geen-wind-molen’ werkt perfect. Vandaag is de weersverwachting goed. dus het is weer tijd om op die kababoes te gaan. Ik ga het meer een beetje verkennen. Ik heb de kaart bestudeerd en denk dat ik naar het zuiden ga. Hopelijk zie ik vandaag een paar bevers. Ja, dat zou leuk zijn. Nee nee, er bestaat geen slecht weer. Alleen slechte timing. Maar dit is de laatste bui van vandaag. Geloof me maar. Die vogel viel mij aan. En daarna riep hij iets naar zijn vrienden. En de eerste ging terug naar z´n nest en die andere twee hielden de wacht op de rotsen. Kijk, daar cirkelt die weer rond. Ik moet voorzichtig zijn. Ik denk dat ie me iets duidelijk wil maken. Blijf uit m´n buurt. Ik denk dat ik dat maar doe. Ja man. Zo maar uit het niks. Het ene moment is het kalm het andere moment is het ruw. Dat is wat ik vanmorgen heb gedaan. Langs die kust. Naar die baai. Zoals je ziet is het erg stijl. Geen plekken om aan land te gaan. Dit is de andere kust. Heel anders. Meer plaatsen om aan land te gaan. Bedankt voor het kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *